06/30 489-6890 06/70 606-4506

Mit csináljunk a Balaton parton rossz idő esetén? Íme, néhány ötlet, hogy a borongós időben is a fejünk felett ragyogjon a nap. Nem kell hozzá más, csak jókedv és elhatározás.
Kapoli Múzeum
Állandó kiállításokon kívül, nívós kortársművészeti kiállítások tekinthetők meg.
Afrika Múzeum
Romantikus találkozás az afrikai állatok szellemeivel.

Római Katolikus Templom
Mise. Esténként orgonakoncertek.

Kishegy
300 méter magasban, gyönyörű panorámát kínálva csodálhatják a kilátást, melynek naplementéje a világ leghíresebbjeivel is vetekszik. Ugyanitt csárda, lovas rendezvények és íjászat.

Kishegyi Szent Donát kápolna
1815-ben Gróf Széchenyi Ferenc birtokába került a Kishegy, vele a kápolna is. A Széchenyi címer most is látható az oltáron.

Xantus János Gömbkilátó – Balatonboglár
2012 nyarától ismét látogatható Balatonboglár jelképe. A fantasztikus kilátás évente több ezer embert vonz. A parkban található még 500 méter hosszú és zajtalan bobpálya, amely garantálja a biztonságos száguldás élményét.

Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum
A 7,5 hektáros területén különféle szabadidős tevékenységek közül lehet válogatni. Kirándulások, gyalogtúrák, íjászkodás, lovaglás, tereplovaglás, fogathajtás elsajátítása, tradicionális magyar ételek, finom borok, élő cigányzene és ez mind csak ízelítő.

Árpád-kori Romtemplom
A rádpusztai templom a maga nemében Magyarország egyik legszebb műemléki látnivalója. Remek kirándulóhely az érintetlen természet kedvelőinek és országos hírű koncertek színhelye is egyben.

Latinovits Zoltán múzeum és síremlék – Balatonszemes
Az állandó kiállítás, a tragikusan elhunyt „színészkirály”, Latinovits Zoltán (1931–1976) művészetének állít emléket.

Fonyód
Sipos-hegyi kilátó, 360 fokos körpanorámájáról csodálhatjuk a Balatont.Várhegyi kilátó felé, a piros jelzésen vezető panoráma sétány is meseszép.

Igal Gyógyfürdő
Magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma miatt jelentős gyógyító hatással bír: elősegíti a reumás mozgásszervi panaszok és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását, valamint a krónikus nőgyógyászati bántalmak - vérzési rendellene- sségek, daganatok, hólyaghurutok és gyulladások - enyhítését, s jótékony hatással van urológiai bajokra és gerincbántalmakra is. Nyitva minden nap. Lelléről 40 km.

Csisztapuszta Termálfürdő Buzsák
Buzsáktól 5 km-re található Csiszta Fürdőt a 42 °C-os ásványi anyagokban gazdag hidrokarbonátos, kénes, gyógyhatású meleg vize miatt sokan keresik fel. Nagy mennyiségű szénsavat is tartalmaz. Kedvező összetétele alkalmas mozgásszervi és reumatikus beteg- ségekre, nőgyógyászati, bél- és gyomorpanaszok kezelésére. A Gyógyfürdő Igazgatóság a csisztai thermál vizet gyógyvízzé nyil- vánította. Nyitva minden nap. Lelléről 15 km. Kedvezményes jegy váltható 15 órától.

Horgászat
Balatonlelle-Irmapuszta, nyitva minden nap 7 órától 19 óráig. Kifogható halak: ponty, kárász, amur, csuka, afrikai harcsa. Felnőttnek, és gyermeknek egyaránt élmény. Biztos fogás.

Szabadtéri Színpad
1200 férőhellyel, felújítva, már Babel Kert néven várja a zenés programok kedvelőit. Magyar előadók mellett rengeteg nemzetközi fellépővel is találkozhat a zenés estéket, koncerteket kedvelő közönség. Nyáron keddtől - vasárnapig minden este nyitva.

Vidámpark
A 7-es főút mellett, Balatonboglár irányában egész nyáron várja a látogatókat.

Magyar Nemzeti Cirkusz
Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkusza, 70 tagú társulatával egész nyáron nyitva tart.

Cseles Kelepce szabadulós játék

Ha további kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére személyesen, telefonon, vagy e-mailben.
Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk!

év
Kérek hírlevelet